Ventilatie

Een goed binnenklimaat door een performant ventilatiesysteem is van cruciaal belang voor je gezondheid. Door middel van voldoende verse buitenlucht wordt de verontreinigde binnenlucht uit het gebouw verdreven volgens het principe van toevoer, doorvoer en afvoer van lucht. 

Hoe beter een woning geïsoleerd wordt, hoe belangrijker het is deze ook goed te ventileren. Het grote verschil tussen een ventilatiesysteem C en D is de warmterecuperatie."

"Bij een ventilatiesysteem D wordt een groot deel van de warmte gerecupereerd terwijl deze bij een systeem C verloren gaat. Mensen die streven naar een goed geïsoleerde, luchtdichte en energiezuinige woning, kiezen best voor een systeem D. Hou reeds bij het ontwerp van de woning rekening met de kanalen." 

Vraaggestuurde ventilatie zorgt voor extra energiebesparing.

Vraaggestuurde ventilatie is een van de jongste hypes binnen de ventilatiewereld en is wellicht de toekomst voor een duurzaam ventilatietijdperk.
Vraaggestuurde ventilatie duidt op ‘intelligente’ systemen die automatisch reageren op de ventilatiebehoefte in huis of op de werkplek. Vraaggestuurde ventilatie speelt in op de noden en de bezetting van de ruimte. Dat kan bijvoorbeeld door sensoren die de CO2-concentratie meten en in functie daarvan ventileren, wat resulteert in een beperktere aan- en afvoer van lucht, zonder afbreuk te doen aan een goede luchtkwaliteit.

Met behulp van een of meerdere sensoren in de woningen (CO2, relatieve vochtigheid) met vooraf ingestelde limietwaarden, past het ventilatiedebiet zich aan in functie van het leefpatroon van het huishouden. Op deze manier wordt overventilatie vermeden. Voor systemen zonder warmterecuperatie (natuurlijke aanvoer, mechanische afvoer) kan vraagsturing de warmteverliezen, door aanvoer van koude lucht, beter onder controle houden. Bij balansventilatiesystemen met warmterecuperatie wordt de aanvoerlucht sowieso altijd voorverwarmd de kamer ingeblazen, dus weinig of geen warmteverliezen. Door toepassing van vraagsturing bij balansventilatiesystemen wordt de verhouding tussen luchtkwaliteit en energieverbruik nog geoptimaliseerd, m.a.w. energiezuiniger.

Vraaggestuurde systemen zorgen voor extra comfort en een verminderde energiefactuur. De gebruiker heeft nauwelijks omkijken naar het systeem en is altijd verzekerd van de beste luchtkwaliteit.


>>> Contacteer ons hier!

Ventilatie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x